Vores køkken
I Eventyrhuset har forældrene tilvalgt frokost ordning.
Det er vi stolte af.
De måltider, som jeres barn møder på nuværende tidspunkt er morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.
- Morgenmad består af grød, brød, smør, ost, syltetøj, mælk.
- Formiddagsmad består af brød og frugt.
- Frokost varieres hver dag i ugen mellem mælkegrød, grønsagssuppe, varm mad og smørebrød.
- Eftermiddagsmad kan bestå af Rugbrød med pålæg, grovbrød med smør, boller, klatkager, m.m. og altid frugt eller grønt.
Vores fælles mål er:
- At lære børnene gode kostvaner.
- At give børnene en sund og varieret kost.
- At det at spise er en del af en pædagogisklæreplan
- At anvende gode råvarer.
- At lære børnene gode manere ved bordet og gøre spisesituationen hyggelig og rolig.
- At lære børnene, at mellemmåltiderne er meget vigtige.
- At diætkost skal ordineres af læge.
- At forbud mod specielle fødevarer på grund af religion respekteres.
- At følge sundhedsstyrelsens anbefalinger.
I køkkenet er ansat 3 medarbejdere, som varetager dagens planlægning, produktion, servering, afrydning og opvask.
Det er vigtigt at børnene får en god madoplevelse hver dag. Dette opfylder vi ved at serverer en varieret, sund, næringsrig og energigivende kost. Vi kigger altid efter sæsonens frugt og grønt. Vi forsøger at undgå madspild og arbejder ud fra at jo mere vi kan nedsætte madspildet, jo bedre produkter kan vi købe.
Der laves menuplaner for hver uge, der kan ses på Aula.